Her son yeni bir başlangıçtır

Bir insan yaÅŸamında, geçen günlerinde, kendini gerçekleÅŸtirme, potansiyeli performansa dönüÅŸtürme, süreçten keyif alma, hepsine yer verdiyse, gerçekten yaÅŸamış demektir o hayatı. Hayatı dolu dolu gerçekten yaÅŸayan insanlar korkmazlar sonlardan. Çünkü bilirler ki her son yeni bir baÅŸlangıçtır.

Hangi görev verilirse verilsin insan elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalı. BulunduÄŸu yere deÄŸer katmalı. Yaptığı iÅŸi sevmeli. Dokunmalı yaptığı iÅŸ önce kiÅŸinin kendi yüreÄŸine, sonra ihtiyacı olan yüreklere. Üretmeli, üretirken çok çalışmalı ama çalışırken yorulmamalı. Belki bunların hepsi hayat amacınızla birebir uyum saÄŸlayan iÅŸinizle mümkündür. Ne mutlu böyle insanlara. Böyle insanlar iÅŸte nedenlere, nasıllara katlanır yürüdüÄŸü yolda, karşısına çıkan zorluklara, çünkü bir amacı vardır.  Pes etmeden etrafını dolaşır zorlukların, bir çıkış yolu bulur içindeki güçle ve yoluna devam eder. Engel tanımaz.   

Her son yeni bir baÅŸlangıçtır. BaÅŸlangıçlardır, yeniliklerdir, ilk kez yaÅŸayacağımız deneyimlerdir bizi geliÅŸtiren, bugünkü biz olmamızı saÄŸlayan. GittiÄŸiniz yol deÄŸiÅŸir ilk önce, o sabah günaydın dedikleriniz, pamuk ellerinden kahve içtikleriniz, kapınızı çalanlar deÄŸiÅŸir, sizin kapısını çaldıklarınız, sohbetiniz, güldüÄŸünüz konular deÄŸiÅŸir. Gününüz deÄŸiÅŸir sabahtan akÅŸama. Bu yeni baÅŸlangıçta, deÄŸiÅŸimde, en önemli ÅŸey “kendiniz” yanınızdaysa, “öÄŸrendikleriniz, kendinize kattıklarınız, gün ve gün geliÅŸtirdiÄŸiniz yeni sizde” birlikteyse sizinle hiç korkmayın yeni baÅŸlangıçlardan. Sonlara kucak açın, sonları sevin çünkü yeni baÅŸlangıçlar için bazı sonlara ihtiyacınız vardır. Mutlu olun, geliÅŸim yolculuÄŸunuzda, deÄŸiÅŸen müzikle “yaÅŸamla yeniden dansa davettir” bazı sonlar çünkü.

Her gün birileri bazı sonlar ve bu sonları takip eden yeni baÅŸlangıçlar yaşıyor. Yeni yolculuklara baÅŸlıyor. BaÅŸka bir yolculuÄŸa baÅŸlayan herkese diyorum ki:

Yolunuz hep açık olsun, yürüdüÄŸünüz yol kapalıysa da onu açacak güç içinizden hiç eksik olmasın.

Sevgiyle kalın dostlar.

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Profesyonel Koç - Yönetici

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap