Bluuhspababyadana

Sevgili yiÄŸenimiz Defne ister de biz araÅŸtırmaz mıyız? Defne hanımın annesi kızını götürmek istediÄŸi yerleri önceden rehber olarak araÅŸtırma görevini bize verirse ne olur? Keyifle araÅŸtırırız tabiki hem Defne hem de diÄŸer bebekler için. Åžimdi Duygu Hanım’dan Adana’nın ilk bebek spa merkezinin hikayesini, sistemini ve faydalarının detaylarını öÄŸrenmeye ne dersiniz?

Bize biraz kendinizden ve Bluuhbabyspaadana’ dan bahseder misiniz?

1990 Adıyaman doÄŸumluyum, Mersin üniversitesi Eczacılık bölümü mezunuyum ve hali hazırda Çukurova bölgesinde eczanem var. Evliyim ve Duru adında 14 aylık bir kızım var. Aslında BLUUH BABY SPA' yı açma fikri de kızım sayesinde oldu, kızımın gaz sancılarını hep suyla atlatabildik ilk 3 ay, suyun bebekler üzerindeki rahatlatıcı etkisini uygulamalı olarak gözlemledik, ayrıca bebeÄŸimizle yapabileceÄŸimiz bir aktivite bulamadık Adana'da. Ben de neden Adana' mıza bu güzel aktiviteyi getirmiyoruz, hem faydaları saymakla bitmez hem de ailemizin bebekleriyle gidebilecekleri huzurlu, tertemiz bir ortam oluÅŸturmuÅŸ oluruz diye düÅŸündüm.

Hangi ay ya da yaÅŸ grubu için ne tür aktiviteleriniz atölyeleriniz mevcut?

YenidoÄŸandan itibaren, 0-10 ay arası bebeklerimize hizmet verebilmekteyiz, bebeklerimizin 4 kiloya ulaÅŸmış olmaları da önemli. Çünkü boyun simidimizle 4 kilo ile 15 kilo arası bebeklerimiz faydalanabilmekteler.

Burada floating dediÄŸimiz yüzme, bebek masajı, anne el masajı ve peelingi yapıyoruz ve gelen misafirlerimize ikramlıklar sunuyoruz. Seanslar halinde iÅŸlemlerimizi yürütüyor randevu sistemi ile çalışıyoruz. Ailelerimizin merkezimize gelirken normal ihtiyaç çantaları haricinde ekstra bir ÅŸey getirmelerine gerek yok, bütün malzemelerimiz, ürünlerimiz burada mevcut.

Bebek küvetlerimiz her bebek için özel olarak hazırlanıyor her bebekten sonra küvet komple boÅŸaltılıp, bebeklerimize özel dezenfektanlarla temizleniyor ve sonrasında tekrar dolduruluyor, suyumuz sürekli 37 dereceye ayarlanıyor, böylelikle bebeklerimizin vücut ısısı kesinlikle düÅŸmemiÅŸ oluyor.

 Merkezinizin özellikle ne tür faydalar saÄŸladığından bahseder misiniz?

 Yüzme bebeklerin kas geliÅŸimini, ayrıca denge ve koordinasyonunu destekler, sinir sistemini rahatlatır, psikolojik ve sosyal geliÅŸimini, bağımsızlığını ve özgüvenini destekler. Bebek masajı bebeÄŸin bedensel ve ruhsal yönden geliÅŸimini destekleyen sayısız faydaları olan bir uygulamadır.

Rahatlatıcı bebek masajımız ise, bebeÄŸin saÄŸlıklı büyümesi, geliÅŸmesi, kan dolaşımının hızlanması, kas-iskelet sisteminin geliÅŸmesi ve bağırsaklarında biriken gazın çıkarılması gibi pek çok fizyolojik yararlarının yanı sıra bebeÄŸin çevresi ile iletiÅŸimini de güçlendirir.

Ne kadar süre bu atölyelere katıldıklarında fayda saÄŸlayabilirler peki bebeklerimiz?

1-6 ay arası bebeklerimizde gaz problemi yoÄŸun bir ÅŸekilde gözlemleniyor, 15 günde bir düzenli geldikleri takdirde bu süreç daha kolay atlatılıyor, ayrıca su korkusu olan bebeklerimizde de erken aylarda suyla tanışmanın ve düzenli gelmenin önemi büyük.

Genel olarak 15 günde bir gelirlerse, bebeÄŸimiz daha erken dönmeye, emeklemeye, yürümeye baÅŸlıyor. Bu fiziksel geliÅŸimlerinin yanısıra daha sosyal bir bebek olduklarını gözlemleyebiliyoruz.

Seanslarınızın süresi nedir?

Floating seansında süreyi bebeÄŸinizin belirlemesiyle birlikte maximum 30 dakikadır. Bebek masajı seansımız ise 15 dakika kadardır.

Açıldığınızdan bu yana ilgi nasıl memnun musunuz?

Merkezimiz açılalı 5 ay gibi bir süre oldu ve 600'e yakın bebeÄŸimizi ağırladık. Adana ve çevre illerden birçok ailemizi ağırladık. Çünkü büyük bir eksikliÄŸi tamamladık Adana'da. Bir kere gelen bir aile paketler alarak ya da arkadaÅŸlarına söyleyerek onları da alıp bir kez daha geliyorlar ve bu da bizim iÅŸimizi gerçekten iyi yaptığımızı gösteriyor.

Merkezinize gelen ebeveynlerden aldığınız geri bildirimler neler oluyor genellikle? Yani bebeklerinde ne tür deÄŸiÅŸimler gözlemleyebiliyorlar?

Bir çok mesaj alıyoruz, bebeÄŸim bu gece ilk defa deliksiz uyudu, gaz sancımız nasıl da hafifledi diyorlar.  kabızlık problemi olan bebeklerimiz masaj anında yada eve gittiÄŸinde rahatlıyor. Bir hafta içinde dönmeye baÅŸlayan, emeklemeye baÅŸlayan bebeklerimiz oluyor.  Tabi düzenli geldiklerinde bu etkiler çok daha etkin bir ÅŸekilde gözlemleniyor.

Merkezinizde kimler eÄŸitim veriyor?

DediÄŸim gibi ben Eczacılık fakültesi' ni bitirdim. 2 de bebek hemÅŸiremiz çalışıyor yanımızda biri yüksek lisansa da devam ediyor. Hepimiz saÄŸlıkçıyız. Ayrıca masaj eÄŸitimimizi tamamlayıp sertifikalarımızı da aldık. Kurumsal bir firma olduÄŸumuz için zaten sertifikalarımız ve diplomalarımız olmadan ÅŸubemizi açamazdık lütfen bebeklerinizi kime emanet ettiÄŸinizi araÅŸtırınız

Ä°kinci çocuk için indirim uyguluyor musunuz?

Evet, Kankanı Kap Gel indirimimiz var

Ayrıca ikiz ve üçüz bebeklere özel indirimlerimiz de mevcut.

Çalışma gün ve saatleriniz nedir?

Pazartesileri hariç haftanın her günü 10.00-18.00 arası hizmet vermekteyiz.

Türkiye genelinde 19 tane ÅŸubemiz mevcut.  Bebek spa aktivitesinde kurumsal tek markayız, Ailelerin sosyal aktivite amaçlı kaliteli vakit geçirebileceÄŸi güzel bir etkinlik. Annelerimiz tabii ki de ayrıcalıklı bebeklerimize masaj yaptıktan sonra annelerimize de el masajı ve el peelingi yapıyoruz. Keyifli bir aktivite mutlaka bütün 0-10 aylık bebekleri bekliyoruz.

Duygu Hanım'a verdiÄŸi bilgiler için teÅŸekkür ediyoruz.

 

 

 

 

 

Adres:  Kurttepe Mh, 83087 sk, 01000 Çukurova/Adana

Tel: 0533 693 0336

Web:  www.bluuhbabyspa.com.tr

Facebook: bluuhbabyspaadana

Ä°nstagram: bluuhbabyspaadana

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Profesyonel Koç - Yönetici

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap