Nedir Bu Minecraft 6 Soruda Minecraft

Bugün sizlere Minecraft adlı, çok fazla çocuğun oynamayı tercih ettiği bir oyun hakkında detaylı bilgi vermeyi amaçladık. Bildiğiniz üzere oyunlar Avrupa Oyun Bilgi Sistemi ya da kısaltmasıyla PEGI, video oyunlarını yaşa ve içeriğe göre sınıflandırarak tüketicilerin bu ürünleri satın alırken bilinçli kararlar almasına yardımcı olmak için kurulmuş Avrupa merkezli video oyunu içerik derecelendirme sistemidir. Öncelikle oyunun Pegi derecelendirmesiyle başlamak istiyorum.

PEGI (Pan European Game Information) oyunları yaş sınırlandırmasıyla ayırmaktır. PEGI sınıflandırması  5 farklı gruptan oluşur : PEGI 3, PEGI 7, PEGI 12, PEGI 16, PEGI 18.

Minecraft oyununda Pegi 7 dir. Normalde PEGI 3 derecesine sahip olan ancak muhtemel korkutucu sahneler veya sesler içeren herhangi bir oyun bu kategoriye uygun olarak kabul edilebilir.

Minecraft nedir?

Bağımsız olarak geliştirilen ve yayınlanan en çok satan video oyunlarından biri olan Minecraft, yaratıcı blok yapılarının dünyalarını inşa edip keşfederken çocukları yaratıcı düşünceye, geometriye ve hatta biraz jeolojiye daldırır.

Minecraft, sanal alanda macera içeren bir video oyunudur.  Bloklu tasarımı oldukça çocuksu: Karakterlerin kafaları kare, renkler parçalar halinde görünüyor ve hatta ağaçlar bir Lego laboratuarında büyümüş gibi görünüyor. 

Minecraft çok güvenli bir şekilde oynanabilir. Örneğin, Barışçıl ayarındaki tek oyunculu, Yaratıcı modda, başkalarıyla etkileşim yoktur ve çatışma yoktur. Ancak nihayetinde çoğu çocuk başkalarıyla oynamak ister ve çok oyunculu oyunlar bazı riskleri davet eder.

Minecraft oynamaya başlamak için doğru yaş nedir?

Commensensemedia, karmaşıklığı, hafif şiddet potansiyeli ve çevrimiçi topluluk nedeniyle 8 yaş ve üstü çocuklar için Minecraft'ı öneriyor.

Minecraft şiddet içeriyor mu?

Minecraft şiddetli olabilir ama olması gerekmiyor. Örneğin yaratıcı modda şiddet yoktur - düşman çetelerle karşılaşırsınız, ancak saldırmazlar. Daha yüksek zorluk seviyelerinde, kötü şöhretli Ender Dragon da dahil olmak üzere çeşitli korkunç yaratıkları savuşturmanız ve bazen öldürmeniz gerekir. Çocuklar çok oyunculu oynarsa, diğer oyuncular agresif olabilir ve karakteriniz için kurtulmak için savaşmanız gereken tuzaklar kurabilir.

Minecraft'ta yabancılarla sohbet edebilir misin?

Çok oyunculu bir oyun oynuyorsanız, metin sohbeti aracılığıyla diğer oyuncularla etkileşim kurabilirsiniz.  Yabancılarla iletişimi en aza indirmek için tanıdığınız biri tarafından düzenlenen veya kendi kurduğunuz bir sunucuya katılabilirsiniz.

Minecraft'ın farklı modları nelerdir?

Minecraft üç oyun modu sunar: Macera, Yaratıcılık ve Hayatta Kalma. Her birinin dört zorluk seviyesi vardır: Barışçıl, Kolay, Normal ve Zor. Zorluk seviyeleri, çetelerin ne kadar tehdit edici olduğunu belirler, sağlık istatistiklerinizi arttırır ve başka zorluklar ekler.

Macera ve Hayatta Kalma modları benzerdir. Düşman yaratıklarla savaşmanızı, yapılar inşa etmenizi ve sağlık istatistiklerinizi sürekli olarak yönetmenizi sağlar. Yaratıcı mod, yeni başlayanlar ve daha genç oyuncular için en iyi seçenektir: Oyundaki tüm kaynaklara tam erişim sağlar, böylece çetelerin ölmesi veya onlardan kurtulma endişesi duymadan sonsuz bir şekilde inşa edebilirsiniz.

Minecraft eğitici mi? 

Katı bir yapı empoze etmek yerine keşfe ve yaratıcı ifadeye izin veren oyunlar öğrenme için iyi olabilir çünkü bunlar eleştirel düşünmeyi, problem çözmeyi ve sistem düşünmesini teşvik ederler.

Minecraft'ın inşa etmeye odaklanması, oyuncuların mantık becerilerini, yaratıcılığını ve hatta işbirliğini güçlendirdiği için geometri kavramlarını güçlendirebilir. Ancak herhangi bir medyanın eğitimsel değerinin, öğrenmeye kimin rehberlik ettiği ile çok ilgisi vardır. Çocuğunuzun Minecraft'tan edinebileceği becerileri artırmak için oyun oynarken deneyimleri hakkında "Bunu neden yaptınız?", "Bunu nasıl yaptınız?" Ve "Nasıl yaptınız?" Gibi sorular sorabilirsiniz.

 

Kaynak: https://www.commonsensemedia.org/blog/parents-ultimate-guide-to-minecraft

https://tr.wikipedia.org/wiki/Avrupa_Oyun_Bilgi_Sistemi

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap